Wat is Dave On Stage?

Hoe het begon?

Dave On Stage is bedacht door Dave van der Wal. In eerste instantie als een wekelijks 7 minuten durend tv programma bij TV Rijnmond. Later groeide het uit tot een half uur durende wekelijkse tv show met meer dan 400.000 kijkers.

In Dave’s show kwamen bekende en minder bekende artiesten samen met één overeenkomst, allemaal traden ze ergens op in de regio. Soms in het plaatselijke dorpshuis in de HoekseWaard maar soms ook 14 dagen lang in het Nieuwe Luxor theater.

De Bonte Kerstavonden

Vanaf het begin werd ieder tv seizoen jaarlijks afgesloten met een Dave On Stage Bonte Kerstavond in het Oude Luxor. Deze show werd met 5 camera’s opgenomen en een compilatie werd uitgezonden tijdens de kerstdagen bij TV Rijnmond. In 2011 zaten meer dan 1,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd om te kijken naar de avonturen van Dave in het Oude Luxor Theater.

Edities

Dave On Stage is er al in verschillende vormen geweest. Eerst als 7 minuten durend tv programma. Toen gewoon Dave On Stage. Een jaar later kwam er Dave On Stage On Tour. Twee seizoenen lang trok het hele circus met camera’s en crew door de regio en werden de show gehouden en opgenomen in regionale theaters. De zalen zaten nokvol met publiek afkomstig uit de gehele regio. En werd het programma ook 25 minuten langer. Toen kwam er Dave On Stage De Nachtclub. Als thuishaven werd toen gekozen voor het podium van het theater aan de Schie in Schiedam. Compleet met bar, showballet, tafeltjes en stoelen werd er een complete Nachtclub gebouwd. Heel klein en intiem en ruimte voor 40 man publiek die vaak stonden de dringen voor de deur. Toen een seizoen vanuit de RijnFoyer in het Nieuwe Luxor. Dat was de Dave On Stage The Talkshow en als laatste het  tv seizoen in 2014 was Dave On Stage On The Road. Daarin trok Dave samen met zijn cameraman het hele land door. Na dit tv seizoen was het genoeg en wilde Dave iets anders.

De enige variétéshow van Nederland?

Nu is Dave On Stage uitgegroeid tot de enige variété show van Rotterdam en misschien wel de enige van heel Nederland. Iedere laatste zondag van de maand ontvangt Dave in Dave On Stage LIVE een keur aan artiesten, koren, circusacts, etc. in Hal4 in Rotterdam en JIJ bent uiteraard van harte welkom. Reserveren voor Dave On Stage LIVE kan via www.hal4.nl